مرتضی صفوی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: مواد حاوی اسید فولیك شامل جگر، قلوه و گوشت بدون چربی، در حبوباتی مثل لوبیا قرمز، لوبیا سفید، سویا و سبوس گندم موجود است.
وی ادامه داد: همچنین این ماد غذایی در سبزیجاتی از جمله اسفناج، كلم و كاهو و در میوه هایی مثل پرتقال تازه و موز موجود است.
این متخصص تغذیه با بیان اینكه فعالیت فیزیكی و ورزشی مادران باردار در تعادل وزنشان بسیار تاثیرگذار است، گفت: این فعالیت ها باید تحت نظر متخصصان انجام گیرد.
صفوی افزود: دستیابی به یك وزن مناسب قبل از بارداری حائز اهمیت است و زنان باید در زمان بارداری و شیردهی نیز وزن مناسب خود را حفظ كنند.
وی با بیان اینكه مادران چاق در معرض پرفشاری خون و دیابت قرار دارند، گفت: كنترل بیماری های مزمن پیش از بارداری نیز باید مورد توجه زوجین قرار گیرد.
این متخصص تغذیه با بیان اینكه زنان باردار باید با حفظ وزن مناسب، انرژی لازم را از طریق مواد غذایی دریافت كنند، گفت: دریافت كالری و پروتئین در دوران بارداری بسیار مهم است به طوری كه مادران در سه ماهه دوم و سوم بارداری باید روزانه 25 گرم پروتئین مصرف كنند.
صفوی افزود: زنان باردار باید از مصرف الكل، سیگار و داروهای غیر مجاز پرهیز كنند چرا كه این مواد سلامت مادر و جنین را به خطر می اندازد.
وی ادامه داد: زنان باردار باید سعی كنند كه در دوران بارداری به مشكلات معده، روده و یبوست كه برای مادر و نوزاد خطرناك است، دچار نشوند.
اجتمام**9105**1569**